UA-54093899-1
U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.


Het Mooie Westen,

mythen en symbolen in Egypte

 

Corina Zuiderduin

 

 

Met een voorwoord van Olaf Kaper,

hoogleraar Egyptologie Universiteit Leiden

 

Vormgeving:

Nina Kleingeld, Stikstofstudio

 

 

Altijd al gedacht dat er meer achter de mysterieuze beelden van Egypte zit? Dit boek geeft inzicht in de verborgen wijsheid van de Egyptenaren. Aan de hand van prachtige beelden en objecten worden mythen en symbolen duidelijk uitgelegd. 

 

Lees meer op degroenesfinx.nl

 

Het Mooie Westen

 Het Mooie Westen is het stralende land achter de horizon. Egyptische mythen vertellen over de overweldigende schoonheid van dit gebied. Het is het land van de goden. Ook mensen konden tijdens hun leven in deze mooie hemelgebieden verblijven. Wat was hun geheim?

 

Godenbeelden

Egyptische godenbeelden zijn niet alleen mooi om naar te kijken. Er schuilt een wereld aan denkbeelden achter. Zij bestaan vaak uit wonderlijke godenbeelden, half mens en half dier.  Wat betekenen deze goden? Waren ze zomaar bedacht of verbergen ze een diepere wijsheid?

 

Nieuwe visie op Egyptisch wereldbeeld

Het boek Het Mooie Westen biedt een nieuwe visie op het wereldbeeld van de oude Egyptenaren. Aan de hand van de prachtige kunstwerken van Egypte worden mythen en symbolen stap voor stap ontsluierd. Ideeën over rechtvaardigheid, samenwerking en leven en dood passeren de revue. De Egyptische priesters die de kunstwerken bedachten, blijken een verrassend heldere kijk op het leven te hebben.

 

Boek bestellen?

Het Mooie Westen, Mythen en symbolen in Egypte  (€29,95,-) 336 pagina's, hard cover, 500 afbeeldingen

kun je bestellen via bol.com of stuur een email naar corinazuiderduin@gmail.com

Het boek is ook verkrijgbaar in Rijksmuseum van Oudheden, Allard Pierson Museum Amsterdam en in de betere boekhandel.

Lees meer op degroenesfinx.nl

Bekijk enkele bladzijden van het boek Het Mooie Westen hieronder:

Inhoud

Inhoud

© 2014. Arte del Disegno All Rights Reserved.