UA-54093899-1
U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Tekenen in museum van Oudheden of in museum Volkenkunde brengt je in contact met andere tijden en culturen. Stenen beelden, bronzen miniaturen, torso's, maskers, terracotta's, textiel en sieraden zullen je leidraad zijn. Vormen, kleuren en ideeën uit diverse tijden en culturen zijn je bron voor nieuwe composities. Oog in oog met de prachtige beelden in het museum ga je zelf aan de slag. Je ontdekt de geheimen van licht en schaduw, de kracht van compositie, de magnifieke effecten van materiaal.

Workshop Boeddha

 

Tekenen in de Museumzalen

Deze Workshop  besteedt speciale aandacht aan de Boeddha. Boeddhabeelden drukken niet alleen serene stilte uit. Beelden en reliëfs tonen vaak gebeurtenissen uit het leven van de Boeddha, beslissingen die hij nam en wat hem beweegt zich onophoudelijk in te zetten voor het geluk van alle wezens. Volgens de Boeddha zit in ieder mens een innerlijke Boeddha.

In deze workshop laat je je inspireren door een van de vele prachtige Boeddhabeelden. Door te kijken naar de vormen ontdek je een rijkdom aan  ideeën. 

 

Beginners en gevorderden

 

Datum en tijd:

zo 3 april 11.00-13.00 uur

 

Kosten:

€20, inclusief materiaal, exclusief entree museum.

Met een museumkaart gratis entree tot het museum

Voor deelnemers van de Art class € 10,

exclusief materiaal en entree museum.

Plaats:

Museum Volkenkunde, Steenstraat 1 Leiden

 

Inschrijven

© 2014. Arte del Disegno All Rights Reserved.